Beste fietszadel heren (2024)

Zoek jij het beste fietszadel voor heren? Wij zijn hier om je te helpen. Fietsen is iets wat Nederlanders elke dag doen, we zijn namelijk echt een fietsland. En dat is niet gek, want fietsen is gezond en ook nog eens leuk. Ook is de infrastructuur van Nederland erg goed voor fietsers. Als jij een dagelijkse fietser bent, dan heb je wellicht wel eens last gehad van je rug of je achterwerk, dan kan dat door een verkeerd zadel komen. Een te hard of juist een te zacht zadel kan zorgen voor problemen. Dit kan zorgen voor ergernissen en dat is natuurlijk niet fijn.

Bij mannen kan dit nog vervelender zijn, omdat het kruis een gevoelige plek is wanneer je fietst. Als je van fietsen houdt, is het daarom verstandig om een kwalitatief goed zadel te kopen. Daarom raden we zeker aan om dit artikel te lezen. Hier lees je meer over de beste fietszadel voor heren en waar je allemaal op moet letten.

De beste fietszadel heren: Contec City Tour Anatomic 2

Als beste uit de test is de Contec City Tour Anatomic 2 naar voren gekomen. Een perfect zadel voor verschillende fietsritten. Met dit zadel profiteer je van verschillende voordelen, zoals een zadeldek gemaakt van synthetisch leder. Deze beste fietszadel voor heren zorgt er daardoor niet alleen voor dat je lekker zit, maar ook dat je goed bezig bent voor het milieu. Het is ademend materiaal, waardoor je minder snel last hebt van zweet op je achterwerk als je fietst. Dit materiaal staat mooi bij verschillende soorten fietsen. Denk eens aan een wat oudere stadsfiets, daar past deze bruine zadel erg goed bij.

Daarnaast heeft dit zadel ook PU-schuim aan de binnenkant. Dit is erg handig, want het vormt zich naar je lichaam. Zo heb je veel ondersteuning!

Contec City Tour Anatomic 2 productspecificaties

Meer over Contec City Tour Anatomic 2

 • PU-schuim en kunstleer voor betere ondersteuning
 • Veringen werken goed
 • Mooie kleur
 • Minder geschikt voor lange fietstochten

Top 5 Beste fietszadels heren

Top 2 t/m 5 beste fietszadels heren

Hieronder bespreken we meer in detail wat de beste nummer 2 tot en met 5 heren fietszadels zijn. Elk van deze zadels heeft een hoge kwaliteit en is een must om te hebben als je van fietsen houdt. Zo weet je zeker dat je alle informatie hebt om de beste fietszadel voor heren uit te kiezen.

Het fietszadel van R2B is een van de beste fietszadels voor heren. Dit komt door de combinatie van een goede prijs en unieke eigenschappen. Comfort is natuurlijk het allerbelangrijkste bij een herenzadel voor fietsen. Vooral omdat tijdens lange fietstochten problemen kunnen ontstaan. Dankzij het ergonomische ontwerp en de schokdemping in het zadel, is comfortabel fietsen altijd mogelijk. Zelfs als je over drempels of over stoepranden fietst. In het midden van het zadel is er een uitsparing voor extra ventilatie. Tot slot is er ook gedacht aan de veiligheid op donkere dagen, met een ingebouwde reflecterende strip. Allemaal voordelen van het R2B fietszadel, waardoor dit model in de top vijf terugkomt.

R2B fietszadel productspecificaties

 • Ergonomisch ontwerp
 • Mooi zadelhoes
 • Ingebouwde reflectiestrip
 • Zadel bevestigen gaat soms lastig

Fiets je dagelijks naar je werk en houd je er een hoog tempo op na? Dan is het Selle Royal Drifter Plus fietszadel speciaal voor jou ontworpen! Dit fietszadel biedt unieke eigenschappen die je zeker zullen bevallen tijdens middellange fietstochten op hoge snelheid. Dit zadel is vooral geschikt voor mensen die fietsen in een rechte zitpositie. Zo weet je zeker dat je een goede houding aanneemt. De breedte is 25 cm en de lengte is 27 cm, wat een groot oppervlakte is. Zo kun je comfortbel rechtop zitten zonder last te krijgen van een pijnlijk achterwerk.

Daarnaast bevat dit zadel ook royalgel als vulling, wat zorgt voor meer comfort en voor minder druk.

Selle Royal Drifter Plus Fietszadel productspecificaties

 • Perfect voor mensen die rechtop fietsen
 • Comfortabel dankzij breedte
 • Royalgel vulling
 • Minder geschikt voor reguliere fietstochten

De Selle SMP Tour E-Bike fietszadel is perfect voor zwaardere wielrenners en voor iedereen die af en toe op een elektrische fiets rijdt. Het middenkanaal van dit zadel voorkomt dat de perineale structuren worden samengedrukt, wat kan leiden tot verstopte (slag)aders en haarvaten en mogelijk schade aan de zenuwen. Het zadel zorgt ook voor optimale ventilatie van het kruis. De snavelvormige neus voorkomt dat de urogenitale zone wordt samengedrukt, zelfs als u ver voorovergebogen over het stuur zit, en biedt goede ondersteuning als u helemaal vooraan op het zadel zit. Dankzij de extra lange vorm van de zadelrug kan iedereen zijn/haar perfecte positie vinden!

Selle SMP Tour E-Bike productspecificaties

 • Dikke vulling van zadel
 • Goede ondersteuning voor een juiste positie
 • Diefstal gevoelig

De Zadel Selle Royal 5112 Manhattan voor heren is een van de meest stevige zadels die er bestaan. Het is daarnaast een erg breed zadel en is geschikt voor het fietsen in een rechte zitpositie. Het Manhattan zadel maakt gebruik van de RVL technologie voor een perfecte waterbestendigheid en de Royalgel zadelvulling voor maximaal comfort en tot 40 procent minder druk op drukpunten. Het dubbele conische veersysteem zorgt voor ondersteuning en absorbeert schokken.

Zadel Selle Royal 5112 Manhattan productspecificaties

 • Erg breed zadel
 • Perfecte bestendigheid tegen water
 • Royal zadelvulling voor comfort
 • Minder geschikt voor lange fietstochten

Concluderend: de beste fietszadel voor heren

De beste fietszadel voor heren heb je in meerdere varianten. Allemaal zijn ze er om het fietsen een stukje aangenamer te maken. Ook voorkomen ze uiteindelijk dat je problemen en pijn na het fietsen krijgt. Daarom is het belangrijk om een fietszadel te kiezen die goed staat aangeschreven en goede reviews heeft. Het is belangrijk om te kijken naar wat voor zadel je precies nodig hebt. Fiets je heel erg vaak en meer competitief? Dan is het goed om ook de beste fietszadel voor heren te kopen die gemaakt is voor langere afstanden. Als je minder vaak fietst dan is het juist goed om weer op andere eigenschappen te letten. Voordat dit artikel is geschreven is er uitgebreid onderzoek gedaan, zodat we zeker weten goed advies kunnen geven. Reviews wegen zwaar mee voor ons.

Uitgebreide testuitslag van de Contec City Tour Anatomic 2

De Contec City Tour Anatomic 2 is de winnaar uit onze test. Een perfect zadel voor elke fiets. Er zitten bijna geen minpunten aan deze fiets, en daarom is hij ook de winnaar. Het is de beste fietszadel voor heren geworden, en dit komt door de meerdere voordelen van dit zadel. Zo is het zadeldek gemaakt van synthetisch leder, waardoor het lekker zit maar ook duurzaam is. Het materiaal is tevens ademend, waardoor je minder zweet op de fiets.

Ook de binnenkant van dit zadel is goed, want het bestaat uit PU vulling, waardoor het zich goed vormt naar je lichaam. Onze experts waren erg te spreken over dit zadel, en daarom is het ook de winnaar geworden.

Contec City Tour Anatomic 2 productspecificaties

Beste fietszadel voor toerfietsten: Selle Royal Respiro

Naast bovenstaande resultaten, hebben we ook gekeken naar zadels voor toerfietsen. De winnaar van deze test is het zadel van Selle Royal Respiro geworden. Dit is een mooi zadel met bijzondere eigenschappen voor lange tot middellange fietstochten. Door zijn relatief brede vorm (182 mm) is het eenvoudig om een sportieve houding aan te nemen tijdens de lange afstanden tussen huis en werk of school. Het is mogelijk om comfortabel rechtop te zitten zonder meteen te maken te krijgen met een ongemakkelijk zitvlak.

Het materiaal van dit Selle Royal Respiro Fietszadel heet Cool Xsenium – een commerciële benaming, maar dit betekent wel dat het materiaal snel afkoelt en weinig warmte vasthoudt. Dit maakt het Selle Royal Respiro Moderate Fietszadel het beste fietszadel voor heren die graag op hoge snelheid fietsen.

Selle Royal Respiro Fietszadel productspecificaties

 • Geschikt voor mensen die snel fietsen
 • Comfortabel dankzij breedte
 • Niet snel warm
 • Minder geschikt voor reguliere fietstochten

Veelgestelde vragen over fietszadels voor heren

Er zijn veel verschillende fietszadels op de markt die claimen te helpen tegen zadelpijn. Het beste zadel tegen zadelpijn is echter voor iedereen anders, omdat het afhangt van persoonlijke voorkeuren en de anatomie van het lichaam. Het is belangrijk om te zoeken naar een zadel met de juiste breedte, vorm en padding die past bij jouw zitpositie en de activiteit die je uitvoert. Daarnaast kan het helpen om te investeren in een zadel met een uitsparing of een verlichtingskanaal om de druk op gevoelige gebieden te verminderen.

Het meest comfortabele fietszadel is ook afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de anatomie van het lichaam. Er zijn echter een paar kenmerken waar je naar kunt zoeken om het comfort te verbeteren, zoals een goede padding, een ergonomisch ontwerp en ventilatie om overmatige warmte en zweten te voorkomen. Daarnaast kan een zadel met een uitsparing of verlichtingskanaal helpen om de druk op gevoelige gebieden te verminderen en het comfort te verhogen.

Voor lange afstanden is het belangrijk om een zadel te hebben dat comfortabel en ondersteunend is gedurende langere tijd. Een zadel met een ergonomisch ontwerp, goede padding en ventilatie kan helpen om de druk te verminderen en het comfort te verhogen. Daarnaast kan een zadel met een uitsparing of verlichtingskanaal helpen om de druk op gevoelige gebieden te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. Het is ook belangrijk om de breedte en vorm van het zadel af te stemmen op jouw zitpositie en de activiteit die je uitvoert.

Bij het kopen van een fietszadel is het belangrijk om te letten op de breedte, vorm, padding en ondersteuning van het zadel. Het zadel moet passen bij jouw zitpositie en de activiteit die je uitvoert. Zo zijn er speciale zadelontwerpen voor racefietsen, mountainbikes en stadsfietsen. Daarnaast kan een zadel met een uitsparing of verlichtingskanaal helpen om de druk op gevoelige gebieden te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Waar kun je de beste fietszadel voor heren kopen?