Beste littekencrème (2024)

Ben jij op zoek naar de beste littekencrème? Het hebben van een litteken kan erg vervelend zijn. Het kan soms erg opvallend zijn, het kan je zelfbewust maken of het kan je laten herinneren aan een minder fijn moment. Gelukkig is het mogelijk om een litteken succesvol te laten helen met behulp van littekencrème.

Er zijn veel verschillende merken op de markt te vinden en ze beloven allemaal de beste resultaten. Daarom hebben wij een top 5 samengesteld met de beste littekencrème. In deze lijst vind je crèmes die niet alleen samengesteld zijn met behulp van de ingrediënten, maar ook die bewezen resultaat hebben geleverd bij onafhankelijke gebruikers.

Beste Keuze Littekencrème: Biodermal Littekencrème

Ben jij op zoek naar de beste littekencrème? Dan is de Biodermal littekencrème volgens ons onderzoek de beste keuze die je kunt maken. Deze crème is met zorg samengesteld en dermatologisch getest. Er zijn verschillende redenen waarom we de Biodermal littekencrème zo erg aanbevelen. Allereerst is dit een crème die te gebruiken is op zowel nieuwe als oude littekens. Daarnaast is het een crème die niet alleen het litteken aanpakt, maar ook voeding aan je huid geeft. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van ceratonia-extract en vitamine E om de huid te laten herstellen.

Heb jij een erg gevoelige huid? Dan is de Biodermal littekencrème dé crème voor jou. Deze crème is namelijk pH-neutraal en maakt geen gebruik van parfum of essentiële oliën die de huid kunnen irriteren.

Biodermal Littekencrème – 75ml productspecificaties

Meer over Biodermal Littekencrème – 75ml

 • Geschikt voor oude en nieuwe littekens
 • pH neutraal voor de huid
 • Draagt bij aan het beste herstel van de huid
 • Geschikt voor een gevoelige huid
 • Kan acne stimuleren

Top 5 Beste Littekencrème

Overige Top 2 t/m 5 Littekencrèmes

Iedere huid is anders en daarom is het belangrijk om altijd verder te kijken dan één beste product. Er zijn op de markt namelijk meerdere crèmes te vinden die bijna net zo goed zijn als onze nummer 1 of juist het beste zijn voor erg specifieke huidtypes. Maak kennis met onze top 2 t/m 5 aan littekencrèmes.

Helaas kan een litteken veel bijwerkingen geven. Denk bijvoorbeeld aan jeuk, roodheid, pijn, een strak gevoel en eczeem. Voor verse littekens raden wij de Alhydran crème aan. Deze littekencrème is samengesteld met verse Aloë Vera, een efficiënt ingrediënt tegen huidirritatie. Door Alhydran te gebruiken, wordt het herstellingsproces voor het litteken versneld, terwijl de huid ook extra nazorg ontvangt. Een voordeel van de Alhydran crème is dat het inzetbaar is voor verschillende huidklachten.

Ondanks dat het erg effectief is in het herstellen van littekens, is het ook een perfecte crème tegen een droge huid, roodheid, eczeem of om te gebruiken na bestraling.

ALHYDRAN 30 ml productspecificaties

 • Verkrijgbaar in verschillende ml
 • Geschikt voor verse littekens of irritaties op de huid
 • Maakt gebruik van Aloë Vera
 • Vrij van parabenen en parfum

De VSM Calendulan littekencrème is een effectieve crème om littekens mee weg te halen. De crème is grondig getest door dermatologen en is ook getest in verschillende testpanels. In een groep van 101 vrouwen, merkte maar liefst 85% een duidelijk herstel in het litteken. In de 100 ml crème zit 10 ml aan Calendula officinalis extract. Dit extract is een erg effectief hulpmiddel dat de huid de nodige hydratatie geeft en bijdraagt aan een sneller herstel.

Een andere belangrijke factor voor ons om de littekencrème van VSM in onze top 5 te zetten, is omdat dit een plantaardige crème is. Dit maakt deze littekencrème een verantwoordelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijk of veganistisch hulpmiddel.

VSM Calendulan Littekencrème – 50 gr productspecificaties

 • Plantaardige littekencrèmes
 • Gevuld met calendula officinalis extract
 • Een erkend merk
 • Glijdt makkelijk over de huid
 • pH neutrale littekencrèmes
 • Geen garantie dat het oude littekens weg haalt

Een andere crème die een plek in onze lijst verdient, is de Dermatix Siliconengel Bodygel. Deze gel is een effectief hulpmiddel om te gebruiken tegen littekens door een operatie, na een brandwond of andere soort verwondingen. Het voordeel van de Dermatix Siliconengel is dat het een transparante gel is die erg makkelijk aan te brengen is. In tegenstelling tot andere witte crèmes, is de siliconengel niet snel zichtbaar op het lichaam. 

Ook werkt de crème verkoelend, wat vooral erg gewenst is voor mensen die extreme jeuk ervaren op het litteken. De crème is ook te gebruiken op littekens op het gezicht.

Dermatix Siliconengel Bodygel productspecificaties

 • Effectief in het hydrateren van de huid
 • Verzacht jeuk of pijn
 • Makkelijk aan te brengen
 • Herstelt verse littekens.
 • Minder geschikt voor oude littekens

De natuur zit vol met krachtige ingrediënten die we op onze huid kunnen gebruiken. Slakkenslijm is hier een voorbeeld van. Slakkenslijm is een van de meest effectieve ingrediënten om hydratatie te geven aan je huid. De Slakkengel littekencrème zet de kracht van het slakkenslijm in. Deze crème helpt bij het herstellen van de huid na een verwonding of bij een litteken. Waarom is slakkenslijm zo effectief? Dat heeft te maken met het feit dat het van nature gevuld is met onder andere glycolzuur, collageen en elastine.

Dit zijn allemaal elementen die ook van nature in onze huid te vinden zijn, maar die onze huid door veroudering of verwondingen soms te kort komt. Breng deze beste Slakkengel littekencrème tweemaal aan op de huid en geniet van een sneller herstel van het litteken.

Slakkengel Littekencrème productspecificaties

 • Transparante crème die makkelijk aan te brengen is
 • Snel resultaat
 • Zowel geschikt voor littekens als voor dagelijkse verzorging
 • Ook geschikt om te gebruiken met acne
 • Trekt langzaam in

Concluderend: beste littekencrème

Ondanks dat onze gehele top 5 gevuld is met kwalitatieve littekencrèmes, springt de Biodermal littekencrème er echt bovenuit. Dit komt omdat het uit onderzoek en testen keer op keer bewijst hoe effectief de crème is op zowel jonge als oude littekens.

Mocht je al een lange tijd last hebben van een litteken op jouw gezicht of andere plek van het lichaam en wilt het maar niet wegtrekken? Dan raden wij aan om eerst de Biodermal beste littekencrème een kans te geven voordat je naar een dermatoloog gaat.

Uitgebreide testuitslag: Biodermal Littekencrème – 75ml

Zoals we al kort hebben benoemd, hebben we in onze top 5 rekening gehouden met zowel onderzoek en productsamenstelling als de klanten recensies. Vooral in de klanten reviews sprong de Biodermal crème er erg uit. Het feit dat het gewenste resultaat oplevert voor zowel jonge als oude littekens zegt veel over de kwaliteit van de crème.

Doordat deze crème met alleen de beste en kalmerende ingrediënten is samengesteld, is het een geschikte littekencrème voor zowel het gezicht als het lichaam. Mocht je een erg gevoelige huid hebben die op veel producten lijkt te reageren? Dan kun je er vanuit gaan dat de Biodermal jouw huid niet uit zijn balans zal halen. De pH neutrale crème bevat geen parfum of andere ingrediënten die mogelijk voor irritaties kunnen zorgen. Zo geniet jij van een crème die precies doet wat het belooft, zonder dat het zorgt voor andere huidproblemen.

Biodermal Littekencrème – 75ml productspecificaties

Beste littekencrème voor het gezicht

Ons gezicht heeft een erg gevoelige huid. Doordat deze huidlaag dunner is, kan het sneller ongewenste reacties geven op bepaalde ingrediënten of producten. Heb jij last van een litteken in het gezicht en wil jij zeker weten dat je de beste littekencrème gebruikt voor dit gevoelige deel van de huid? Dan raden wij de Holland Rose natuurlijke littekencrème aan. Deze crème is vrij van parabenen en parfum, is hypoallergeen en bevat tea tree oil, niacinamide, witch hazel en ginseng extract. Dit zijn allemaal natuurlijke hulpmiddelen die de huid hydrateren en helpen bij het herstel.

Naast dat de Holland Rose littekencrème uitstekend is in het helpen van het herstel van littekens, is het ook een natuurlijk product. Mocht u geen last van littekens hebben, maar juist last hebben van een brandwond, eczeem of een extreem droge huid, dan is deze littekencrème ook een geschikt hulpmiddel.

Holland Rose Littekencrème – 30ml productspecificaties

 • Een natuurlijk product
 • Maakt gebruik van effectieve extracten
 • Geschikt voor het gebruik op het gezicht
 • Vrij van parfum en parabenen

Veel gestelde vragen over littekencrème

Littekencrème heeft zeker zin om te gebruiken. Niet alleen is uit onderzoek bewezen dat een litteken mooi kan genezen met behulp van een goede littekencrème, maar ook helpt de crème om bijwerkingen tegen te gaan en om de ontwikkeling van een afwijkend litteken te voorkomen.

Een litteken geneest het mooiste wanneer je zo snel mogelijk gebruikmaakt van onze nummer 1 beste littekencrème. Wij raden om aan om direct te beginnen met het smeren van een van onze top 5 littekencrèmes wanneer de wond gesloten is of wanneer de hechtingen verwijderd zijn uit een wond. Hoe nieuwer het litteken is, hoe meer effect de littekencrème heeft.

Ook helpt de crème om bijwerkingen, zoals jeuk of roodheid, te voorkomen. Vergeet ook niet om een litteken goed tegen de zon te beschermen met behulp van zonnebrand met SPF 50.

Heb jij last van een litteken? Dan raden wij aan om een van onze top 5 littekencrèmes te smeren op het litteken. Deze crèmes bevatten effectieve ingrediënten die het litteken aanpakken en helpen bij het herstel. Ook zijn ze stuk voor stuk geschikt voor een gevoelige huid.

Wij raden aan om iedere 4/6 weken het proces te evalueren. Merk je een positief effect in het herstel van het litteken? Ga dan verder door met het gebruik van de crème. Wanneer je merkt dat er geen verbetering meer is, dan kan je beter stoppen of eventueel omwisselen naar een ander type littekencrème.

Waar kun je de beste littekencrèmes kopen?