Beste Polaroid Camera (2024)

Ben jij op zoek naar de beste polaroid camera? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk gezocht naar de beste polaroid camera’s. Het hebben van een polaroid camera is een echte toevoeging. Met de polaroid camera leg je speciale momenten vast op een unieke manier. In plaats van duizenden foto’s te maken met je telefoon die je vervolgens nooit meer bekijkt, leg je met een polaroid camera geselecteerde momenten vast en krijg je er direct een fysieke foto voor terug. Hang deze op in jouw kamer, op de koelkast of zet verschillende polaroid foto’s samen in een fotolijstje.

Het vinden van de beste polaroid camera is geen makkelijke taak. Er zijn veel verschillende camera’s op de markt en allemaal zijn ze ontwikkeld om hetzelfde te doen. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen ieder model. De een heeft bijvoorbeeld verschillende fotostanden, de ander werkt met een ander polaroid formaat en weer een ander heeft een ontwerp dat er mooier uitziet. Wij hebben deze, en nog veel meer, punten meegenomen om tot de beste polaroid camera te komen. Ben jij benieuwd welke de nummer 1 verdient? Lees dan snel verder!

Beste keuze Polaroid Camera: Fujifilm Instax Mini Evo – Instant Camera

Wat de Fujifilm Instax Mini Evo zo uniek maakt, is dat hij het beste van analoge en digitale camera’s samenbrengt. Dit is waarom deze volgens ons de titel beste polaroidcamera verdient. Maar hoe werkt deze camera dan precies? Een polaroidcamera is een analoge camera die een foto direct na het fotograferen uitprint op een polaroidpapier. Dit is uiteraard erg leuk, aangezien je bij iedere foto een fysiek item krijgt.

Er zit echter ook een nadeel aan. Soms maak je een foto waar niet iedereen leuk op staat of maak je een foto die overbelicht blijkt te zijn. De Fujifilm Instax Mini Evo heeft hier een oplossing voor bedacht. Bij deze camera kun je eerst verschillende foto’s maken en vervolgens kiezen welke je wilt afdrukken. Je kunt er ook voor kiezen om geen enkele foto af te drukken en alleen de digitale foto’s naar je telefoon te sturen.

Fujifilm Instax Mini Evo – Instant Camera productspecificaties

Meer over Fujifilm Instax Mini Evo – Instant Camera

 • 10 lenzen en filters
 • Kies zelf een foto om te printen
 • Hoge printkwaliteit
 • Compact model
 • Gemakkelijk LCD scherm
 • Geheugen voor 45 foto’s

Top 5 Beste Polaroid Camer’as

Overige Top 2 t/m 5 Polaroid Camera’s

Ondanks dat wij helemaal overtuigd zijn van de Fujifilm Instax Mini Evo, zijn er nog andere beste polaroid camera modellen te vinden die ook een plekje in dit artikel verdienen. Hoewel ze wellicht niet allemaal dezelfde pluspunten hebben die de Fujifilm Instax Mini Eva heeft, hebben ze ook stuk voor stuk hun eigen krachten.

De Fujifilm Instax Mini 12 is een alternatief op onze #1 beste polaroid camera. Deze camera wordt ook wel gezien als een echte klassieker onder de polaroid camera’s. De camera is verkrijgbaar in verschillende pastelkleuren en heeft leuke ronde vormen in zijn ontwerp. Dit maakt de Fujifilm Instax Mini 12 een echt accessoire om bij je te dragen.

Een groot voordeel van deze camera is dat er een kleine zoeker aanwezig is. Ideaal voor wanneer je selfies wilt maken. In de zoeker zie je namelijk exact wat je fotografeert. Zo weet je zeker dat iedere polaroid foto een succes is. Ook zit er een ingebouwde flitser in de camera waardoor deze ideaal is om te gebruiken in donkere ruimtes.

Fujifilm Instax Mini 12 productspecificaties

 • Handige selfie-lens
 • Compact en draagbaar
 • Ingebouwde flitser
 • Lichtgewicht
 • Geen fotoaantal-indicator

De Polaroid Now+ Generation 2 is een uitstekende polaroid camera. Deze camera is ontwikkeld door het officiële polaroid merk. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze camera doet wat het belooft. De camera is voorzien van een autofocus waardoor iedere foto altijd mooi scherp is. De kwaliteit van de afdrukken is ook erg goed.

Met de ingebouwde flitser leg je altijd beelden vast, zelfs in het donker. En met de zelfontspanner is het maken van groepsfoto’s ineens geen onmogelijke taak meer. Om foto’s af te drukken heb je voor deze camera polaroid i-Type of Polaroid 600-film nodig.

Polaroid Now+ Generation 2 productspecificaties

 • Klassiek Polaroid ontwerp
 • Flitser, autofocus, zelfontspanner
 • Diverse kleurenfilters
 • Specifieke, duurdere Polaroid film nodig

De Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic behoort ook tot de top 5 beste polaroidcamera’s. Dit model is ontworpen met het idee dat het gemakkelijk onderweg kan worden meegenomen. Met een compact ontwerp en lichtgewicht zal deze camera je niet snel in de weg zitten. De Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic is voorzien van 5 verschillende fotosettings. 

Een van de extra’s die je bij deze camera krijgt, is bijvoorbeeld een kinderprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat zelfs wanneer er flink bewogen wordt tijdens het fotograferen, de camera een stil moment vastlegt. Ook heeft de Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic een double exposure functie waarmee je experimenteel aan de slag kunt gaan met de camera. Hiermee overlappen twee foto’s elkaar op dezelfde polaroid film.

Instax Mini 90 Neo Classic productspecificaties

 • Gebruiksvriendelijk
 • Ideaal voor feesten/evenementen
 • Altijd draagbaar compact model
 • Snel overbelicht

Ben jij helemaal een fan van de polaroid camera’s, maar vind jij het zonde dat de klassieke Instax Mini Film zo klein van formaat is? Dan is de Fujifilm Instax Wide 300 wellicht de beste polaroid camera voor jou. Deze camera maakt namelijk gebruik van extra grote filmformaten. Hierdoor krijg je een grotere print van jouw foto’s. De Fujifilm Instax Wide 300 heeft een ingebouwde flitser en een teller die aangeeft hoeveel films er nog over zijn.

 • Grotere polaroid film
 • Scherpe foto’s
 • Gebruiksvriendelijk
 • Groot en onhandig mee te nemen

Concluderend: De Beste Polaroid Camera

Alle genoemde polaroidcamera’s hebben op hun eigen manier de titel beste polaroidcamera’s verdiend. Toch springt er voor ons eentje echt bovenuit. Dat is de Fujifilm Instax Mini Evo. Het fotograferen van polaroidfoto’s is over het algemeen niet de goedkoopste manier om foto’s te maken. Desondanks is het hebben van zo’n filmfoto ontzettend leuk. Met behulp van de Fujifilm Instax Mini Evo geniet je nog steeds van de mogelijkheid om foto’s direct uit te printen op een filmformaat, terwijl je ook geniet van de mogelijkheid om de foto’s digitaal te hebben en selectief te zijn in welke foto’s je uitprint.

Uitgebreide testuitslag: Fujifilm Instax Mini Evo

Uiteraard is de combinatie tussen digitaal en analoog een groot voordeel van de Fujifilm Instax Mini Evo, maar er zijn nog meerdere aspecten in deze camera die deze volgens onze beste polaroidcamera maken. Daarom gaan we hier nog iets dieper in op de productspecificaties van de Fujifilm Instax Mini Evo.

Allereerst zitten er op deze camera 10 verschillende filters en 10 verschillende lenseffecten. Dit betekent dat je op ieder moment, of het nu landschap of indoor fotografie is, wel een goede setting kan vinden voor de foto. Met het scherm op de achterkant zie je ook altijd goed hoe de foto eruit ziet. Wanneer je de foto uitprint op de film geniet je ook van erg hoge printkwaliteit. Tegenover andere Fujifilm modellen springt de kwaliteit echt boven de andere uit.

Daarnaast is het ook goed om te benoemen dat de camera echt compact is. Dit is al helemaal indrukwekkend als je nagaat dat de camera zoveel extra functies heeft.

Fujifilm Instax Mini Evo productspecificaties

Veel gestelde vragen over Polaroid Camera’s

In ons onderzoek is de Fujifilm Instax Mini Evo geselecteerd als de beste polaroid camera. Uiteraard hangt het uiteindelijk ook af van waar jij specifiek naar op zoek bent. Mocht de Fujifilm Instax Mini Evo om een specifieke reden toch niet jouw ding zijn? Kijk dan eens naar onze top 2 tot en met 5 aan beste polaroid camera’s. Deze zijn stuk voor stuk kwalitatieve alternatieven op onze nummer 1.

Een polaroid camera gaat jarenlang mee. Het analoge systeem draagt bij aan de lange levensduur. De polaroid foto’s gaan ook een lange tijd mee. Wel kunnen ze na een aantal jaar een beetje vervagen. Wij raden daarom aan om de polaroid camera’s altijd in een fotoboek of donkere plek te bewaren. Mocht je polaroid foto’s ophangen, zorg dan dat ze niet direct in het zonlicht zitten.  
 

Een van de voornaamste redenen waarom men een polaroid camera wilt hebben, is omdat het een leuke en experimentele manier is om foto’s te maken. Met onze telefoons zijn we zo gewend om alles op ieder moment van de dag vast te leggen, dat het voor veel mensen een leuke ervaring is om ineens weer stil te staan bij wat je fotografeert. 

Om gebruik te maken van de beste polaroid camera heb je batterijen en polaroid film nodig. De polaroid film is het papiertje waar de foto’s op worden geprint.

Waar kun je de beste Polaroid Camera kopen?