Beste hooikoorts pillen

Ben jij op zoek naar de beste hooikoorts pillen? Wij zijn overtuigd van de werking van hooikoortspillen en de beste hooikoorts tabletten. Dat wil niet zeggen dat elke oplossing even goed werkt. Het kan ook van persoon tot persoon verschillen welke methode het beste aanslaat. Het beste medicijn tegen hooikoorts is afhankelijk van de gebruiker. Wij raden aan: kies een hooikoorts product dat goed staat aangeschreven, het beste hooikoorts medicijn. De kans is groot dat dit aanslaat. Is dat niet het geval? Stap dan over naar een ander product dat goed staat aangeschreven. Blijf net zolang (goed aangeschreven) producten proberen, tot je het beste hooikoorts medicijn voor jouw behoeften hebt gevonden. Hooikoorts is een allergie voor boom- of graspollen. Als hooikoortspatiënten stuifmeel of pollen inademen, treedt de reactie in werking. Hooikoorts is niet te genezen, maar de symptomen zijn te bestrijden.

Je kunt hooikoorts het beste bestrijden met een medicijn. Welke hooikoorts tabletten werken het beste? Dat is van jou afhankelijk. Wij hebben meerdere pillen en tabletten van verschillende aanbieders getest in dit review. We bestuderen en wegen de ervaringen, beoordelingen en reviews van gebruikers op verschillende platformen uitgebreid. Door deze ervaringen naast elkaar te leggen, komen we tot conclusies en kunnen we aanbevelingen doen.

A. Vogel Pollinosan: De beste hooikoorts pillen uit onze test

Wat ons betreft zijn de beste hooikoorts pillen die van A. Vogel Pollinosan. Het beste medicijn tegen hooikoorts is ook geschikt voor kinderen (3-12 jaar). Je dient tweemaal daags één tablet voor de maaltijd in te nemen. Doe dit met wat water. Voor jonge kinderen wordt aangeraden het tablet eerst fijn te malen in verband met stikproblemen. Zover bekend, kan Pollinosan ook gebruikt worden bij borstvoeding of zwangerschap. Je dient de dagelijks voorgeschreven hoeveelheid van de beste hooikoorts pillen in ieder geval niet te overschrijden.

A. Vogel Pollinosan productspecificaties

In geval met ziekte, medicijngebruik, lactatie of zwangerschap dien je eerst een arts te raadplegen. De werkzame stofjes in de A. Vogel tabletten zijn onder meer akkerscherm, Creootstruik, Afrikaanse Godenboom schors, Amerikaanse nardus en de Ballonplant.

Meer over A. Vogel Pollinosan

 • Ook geschikt voor kleine kinderen
 • Geschikt voor zwangerschap en borstvoeding
 • Makkelijk in gebruik (bij de maaltijd)
 • Tal van werkzame stoffen die elkaar aanvullen en versterken
 • Ook geschikt voor langdurig gebruik
 • Bevat lactose (in verband met allergie)
 • Tabletten voor kleine kinderen eerst fijnmalen vanwege stikgevaar

Onze Top 5 beste hooikoorts pillen en tabletten

Overige hooikoorts pillen uitgelicht

Welke hooikoorts pillen werken het beste? De volgende supplementen staan zeer hoog aangeschreven:

De Jacob Hooy Hooyfree capsules helpen bij hooikoorts. De 50 capsules zijn geschikt voor een vier maanden kuur. Gedurende deze kuur geef je pollen minder kans een allergische reactie op te wekken. Het beste hooikoorts medicijn zal je klachten aanzienlijk beperken. Je slikt wekelijks één capsule en doet dit in ieder geval tussen januari en september. Voor je van dit medisch hulpmiddel gebruikmaakt, dien je de bijsluiter uitgebreid geraadpleegd te hebben.

Jacob Hooy Hooyfree productspecificaties

Deze kuur van tabletten is de vervanger van de Jacob Hooy Hooyfree 3 maanden kuur op basis van capsules. Liever gezegd: het is de geüpgradede versie van de 3 maanden kuur. Van deze beste hooikoortstabletten word je niet slaperig. Bovendien smaakt de pil niet vies. Het feit dat je het product maar één keer in de week gebruikt, is ideaal. Het niezen neemt af. Hetzelfde geldt voor jeukende en tranenede ogen. De tabletten zijn ook geschikt voor acute nood.

 • Smaakt niet vies
 • Maakt niet slaperig
 • Neem slechts één pil in de week
 • Geschikt bij acute nood
 • Handige smelttabletten
 • Een kleine minderheid kan hoofdpijnklachten ontwikkelen
 • Werking pas optimaal na enkele weken

Je kunt Prevalin Allerstop hooikoorts tabletten bij hooikoorts, maar ook vergelijkbare klachten gebruiken. Dit beste medicijn tegen hooikoorts helpt uitstekend tegen allergische reacties. Je gebruikt de tabletten natuurlijk met name voor seizoensgebonden allergische ontstekingen in het oogbindvlies en neusslijmvlies. 

Prevalin Allerstop productspecificaties

In de meeste gevallen zul je met één tabletje in twee uur tijd van al je hooikoortsklachten verlost zijn. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar wordt éénmaal daags één tablet voorgeschreven. Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar wordt tweemaal daags een half tablet aangeraden, in de ochtend en avond.

Wordt er gebruik gemaakt van cetirizine of loratidine in deze tabletten. De werkzame stof is cetirizine hydrochloride om precies te zijn. Andere stofjes in dit product zijn microkristallijne cellulose, macrogol 4000, colloïdaal watervrij siliciumdioxide, titaandioxide, polydextrose en meer.

 • Geschikt bij meerdere soorten klachten
 • Werkt snel (binnen twee uur)
 • Geschikt voor het gehele hooikoortsseizoen
 • Slechts één pil per dag
 • Werkzaam gedurende het hele pollenseizoen
 • Niet geschikt voor kinderen jonger dan zes jaar
 • Het werkzame stofje cetirizine kan de effecten van alcohol versterken

Welke hooikoorts tabletten werken nu het beste? Onder meer die van Healthypharm. Deze zijn werkzaam bij hooikoorts, plus vergelijkbare allergische reacties. Je gebruikt deze voor snelle verlichting bij overgevoeligheid van het neusslijmvlies of aan de ogen. Je kunt de tabletten ook gebruiken voor bijvoorbeeld huisstofmijt en een aanhoudende huiduitslag met onbekende oorzaak. Is de oorzaak onbekend? Dan adviseren we ook altijd naar de huisarts te gaan.

Healthypharm allergietabletten productspecificaties

Allergietabletten van Healthypharm zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Tot 12 jaar wordt geadviseerd tweemaal daags een half tablet te slikken, vanaf 12 jaar eenmaal per dag 1 tablet. Is de actieve stof cetirizine of loratidine? Ook Healthypharm capsules werken op basis van cetirizine. Ben je allergisch voor het stofje of heb je een ernstige afwijking aan de nieren? Gebruik dit middel dan niet. Het middel is ook niet voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 • Voor snelle verlichting
 • Ook geschikt bij huiduitslag en huisstofmijt
 • Makkelijk met vloeistof in te nemen
 • Maar één pil per dag
 • Cetirizine versterkt de effecten van alcohol
 • Niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar

Geef je de voorkeur aan Healthypharm cetirizine of loratidine? De best hooikoorts pillen werken op basis van ieder geval één van deze twee stofjes. Healthypharm Loratidine is geschikt voor overgevoeligheidsreacties van ogen en neusslijmvlies en verlicht klachten als een branderig gevoel, loopneus, niezen en jeuk. Ook verlicht het bij chronische netelroos en galbulten. 

Healthypharm Loratadine productspecificaties

Voor iedereen vanaf 12 jaar geldt: dagelijks 1 tablet. Voor kinderen jonger dan 12, die minder dan 30 kilogram wegen, wordt niet meer dan een half tablet per dag geadviseerd.

 • Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
 • Verlicht klachten langdurig
 • Helpt ook bij galbulten en chronische netelroos
 • Nauwkeurige hoogtemeting
 • Dagelijks slechts 1 of een half tablet
 • Kan het reactievermogen verminderen
 • Niet geschikt bij zwangerschap, borstvoeding of een slechte lever

Conclusie: de beste hooikoorts pillen

De beste hooikoorts pillen zijn er in veel verschillende soorten en maten. In feite maakt het niet veel uit of je gebruik maakt van pillen, capsules of tabletten, zolang je deze makkelijk mee kunt nemen en zonder veel moeite in kunt nemen. Wat je in ieder geval niet moet doen is de aanbevolen dosering overschrijden. De werkzame stof in hooikoorts medicijnen is vaak of cetirizine of loratidine. Deze verlichten effectief de symptomen die horen bij hooikoorts. Let op: deze medicijnen bestrijden de effecten van hooikoorts, maar genezen je niet. Met andere woorden: hooikoorts valt met medicijnen niet te genezen, alleen minder erg te maken.

Testuitslag van A. Vogel Pollinosan tabletten

Onze nummer één keuze beste hooikoorts pillen, A. Vogel Pollinosan, zijn 100% natuurlijk en kunnen langdurig worden gebruikt. Bovendien is A. Vogel een vooraanstaand merk met bewezen effectieve producten. De 100% natuurlijke tabletten zijn niet schadelijk om in te nemen en zorgen voor minimale bijeffecten. A. Vogel Pollinosan werkt snel en effectief tegen de symptomen van hooikoorts. De samenstelling is rijk aan werkzame ingrediënten als:

 • Galphimia glauca – helpt bij allergische verkoudheidsverschijnselen
 • Aralia racemosa – prikkelt slijmvliezen van luchtwegen en maakt het ophoesten eenvoudiger
 • Visnaga – helpt de luchtwegspieren en overprikkelde bronchiën te ontspannen
 • Paloondo – helpt infecties aan de slijmvliezen te voorkomen
 • Okoubaka aubrevillei – beschermt de slijmvliezen en helpt tegen infecties
 • Cardiospermum halicacabum – helpt jeuk en allergische reacties te verminderen.

Dankzij deze combinatie van plantenextracten wordt jouw hooikoorts zo goed mogelijk geneutraliseerd, waardoor je zo min mogelijk last hebt van klachten en ook middenin het pollenseizoen je ding kunt doen. Bovendien is het middel geheel veilig in gebruik en heeft het geen gevaren voor het lichaam. De tabletten helpen bij overprikkeling door elke soort pol. Het is het beste de tabletten in te nemen op het moment dat je symptomen begint te vertonen.

A. Vogel Pollinosan productspecificaties

Alternatief: De Rhino neusspoeler

Ook de Rhino neusspoeler is wat ons betreft een echte aanrader. Waar hem dat in zit? Deze neusspoeler helpt bij bijholteontsteking en een verstopte neus, bij een luchtwegallergie en uiteraard ook bij hooikoorts. Je kunt de Rhino neusspoeler eenvoudig toepassen voor het vrijmaken en kalmeren van een verstopte of geïrriteerde neus. Ook bij chronische ontsteking zorgt de Rhino Horn voor verlichting van klachten. Last van huisstofmijt? Met de Rhino Horn niet meer. Het spoelen van de neus is eenvoudig en gaat snel. Je maakt gebruik van een handige, meegeleverde doseerlepel voor zout en doorloopt vier eenvoudige stappen:

 1. Je voegt één doseerlepel zout zonder jodium in de Rhino Horn.
 2. Vervolgens vul je de Rhino Horn met kraanwater op lichaamstemperatuur (dit is om en nabij 37 graden Celsius) tot de hals. Gebruik schoon drinkwater. Is de Rhino Horn gevuld? Dek dan het kannetje met je handpalm af en schudt hem enkele malen. Hij is klaar voor gebruik.
 3. Je plaatst de Rhino Horn aan je neus. Buig je hoofd opzij en start met het minst verstopte neusgat. Door de opgebouwde druk gaat het spoelen vanzelf. Het zout gaat het ene neusgat in en het andere weer uit. Halverwege wissel je af en giet je de rest van de oplossing in je andere neusgat.
 4. Spoelen klaar? Droog of dep je neus dan met zakdoek of handdoek. Je kunt nu rustig één voor één je neusgaten spoelen. Je zult zien dat je neus vrij is en dat je weer vrij ademhalt.

Rhino Horn is een medisch hulpmiddel, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Hij biedt verlichting bij pollen- en stof allergieën, een verstopte neus, astma, ontstekingen, zwellingen op de slijmvliezen, snurken, taaislijmziekte en meer. Raadpleeg bij twijfel een arts.

Rhino neusspoeler productspecificaties

 • Makkelijk in gebruik
 • Helpt bij verschillende soorten klachten
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen
 • Veilig voor langdurig gebruik
 • Een neusspoeling is helaas geen pretje

Veelgestelde vragen over hooikoorts pillen

Hoewel hooikoorts niet te genezen is, zijn er verschillende middeltjes op de markt die de symptomen kunnen verlichten, waardoor je er bijna tot geen last meer van hebt. In dit artikel hebben we de beste hooikoorts pillen en tabletten besproken. Probeer deze eens uit!

Hooikoorts medicijnen heb je in pil-, capsule- en tabletvorm. Bij de hooikoorts allergie wekt histamine de meeste klachten op. Een hooikoortsmedicijn is per definitie antihistamine. De medicijnen werken op basis van cetirizine of loratadine. Medicijnen op basis van beide werkzame stofjes zijn geschikt voor dagelijks en langdurig gebruik zonder bijwerkingen.

Voor de meeste hooikoortstabletten geldt een maximum dosering van één per dag. Kleine kinderen moeten het soms met een halve of tweemaal een halve tablet op een dag doen. Sommige tabletten worden nog minder gebruikt en zijn zelfs voor bijvoorbeeld eens per week.

Per soort of merk beste hooikoorts pillen kunnen de bijwerkingen iets verschillen. Bekend is de bijwerking een suf of slaperig gevoel na het innemen van de tabletten. Niet iedereen heeft hier overigens last van. Hou er wel rekening mee (met name in het verkeer) als je net met de pillen begint. Ook als je een vitaal beroep hebt, moet je goed op de bijwerkingen letten. Andere bekende bijwerkingen zijn duizeligheid en hoofdpijn, plus een droge keel, neus of mond.

Waar kun je de beste hooikoorts pillen kopen?