Beste senioren GSM (2024)

Op zoek naar de beste senioren GSM? Ook voor ouderen is het steeds belangrijker dat ze mobiel blijven. Helaas zijn veel gewone mobiele telefoons niet geschikt voor senioren, die niet in het digitale tijdperk geboren zijn en hier maar moeilijk inrollen. Vandaar dat een gsm voor senioren aan andere eisen moet voldoen. Gebruiksvriendelijkheid staat in het hoogste vaandel. We helpen je met het vinden van de beste seniorentelefoon die aan specifieke behoeften voldoet. Denk je aan de beste senioren smartphone, dan denk je onder meer aan grote toetsen, een helder scherm, sneltoetsen en unieke SOS functies voor noodoproepen.

Voor ons onderzoek naar de beste senioren GSM hebben we verschillende apparaten vergeleken. Ook hebben we online uitgebreid reviews van gebruikers bekeken en naast elkaar gelegd. Zo geven we je een eerlijk beeld van wat er op senioren mobiel simlockvrij gebied mogelijk is. Een goede senioren GSM draagt bij aan onafhankelijkheid, veiligheid en communicatie.

Senifone S1 Senioren Smartphone: De beste keuze senioren GSM

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wat ons betreft is de Senifone S1 de beste senioren GSM. Deze beschikt over 32GB opslag, heeft een handige WhatsApp en SOS functie, plus grote knoppen. De Senifone S1 valt bij senioren in de smaak dankzij zijn gebruiksvriendelijke apps en software, de voor geïnstalleerde apps en handige SOS-knop.

Bij de Senifone S1 geniet je van 2 jaar fabrieksgarantie. Je hebt een 13 megapixel camera, inclusief Artificiële Intelligentie, portretmodus en flitser. Ook gezichtsherkenning behoort tot de kwaliteiten van de Senifone S1. Je kunt er alles mee wat je met een normale telefoon ook kunt.

Senifone S1 productspecificaties

Meer over Senifone S1

 • Handige extra grote knopen
 • Gebruiksvriendelijk scherm
 • Voor geïnstalleerde apps als WhatsApp en Facebook
 • Handige SOS knop voor noodgevallen op het startscherm
 • De Senifone S1 is op een Redmi 9A gebaseerd
 • Niet schokbestendig
 • Zonder vingerafdrukscanner

Onze Top 5 senioren GSM

Onze nummers 2-5 beste senioren GSM’s

In het onderstaande vind je een beschrijving van de overige beste senioren GSM’s in onze top 5:

De Fysic FM-7575 is een Big Button Gsm die gemakkelijk is in gebruik. Hij krijgt dan ook erg goede beoordelingen van gebruikers. Allereerst beschikt deze gsm over handige grote toetsen, voor gebruiksvriendelijk typen en telefoonnummers invoeren. Behalve dat de Fysic FM-7575 er puntgaaf uitziet, is hij ook heel eenvoudig in gebruik. Hij heeft de functies die je van elk telecommunicatieapparaat mag verwachten. Hij ligt lekker in de hand en kan goed worden bediend. Deze telefoon is volledig simlockvrij – je kiest zelf bij welke aanbieder je je abonnement afsluit. Ook kun je gebruik maken van beltegoed, mocht dat je voorkeur hebben. Geniet van 2 jaar fabrieksgarantie en krijg er een oplaadstation plus snelstartgids bij.

Fysic FM-7575 productspecificaties

 • Volledig simlockvrij
 • Inclusief sneltoetsen, grote cijfers en letters
 • Met SOS noodknop
 • Intuïtief in gebruik
 • Programmeer tot wel 5 noodnummers
 • Knoppen voor slechtzienden niet altijd goed te onderscheiden
 • Misschien wel teveel mogelijkheden om in te verdwalen

De SwissVoice G50 Senioren Smartphone is ook één van de beste senioren GSM’s. Deze seniorentelefoon is eenvoudig te bedienen voor ouderen en maakt gebruik van handige Nederlandstalige software. Maak gebruik van elke Nederlandse of Belgische provider. Ook is deze smartphone uitgerust met Android 10 dat automatisch updates doorvoert. De mobiel is eenvoudig in gebruik, heeft een volledig naar keuze instelbaar menu en een hoofdscherm met 2 sneltoetsen. Het menu zelf is onderverdeeld in 4 grote en overzichtelijke knoppen.

SwissVoice G50 productspecificaties

 • Handige noodknop om 5 ingestelde personen te bereiken
 • Familieleden kunnen de status van de smartphone in de gaten houden (en op afstand helpen)
 • Inclusief GPS, NFC voor onder meer de bankier app en contactloos betalen, plus Bluetooth
 • Handige grote toetsen
 • Voor geïnstalleerde Facebook, YouTube en WhatsApp apps.
 • 16 GB interne opslag en 1 GB werkgeheugen kan soms wat beperkt zijn
 • Letters relatief klein

De SeniorenTAB S6040S is een senioren mobiele telefoon op basis van Samsung technologie. Deze hoogwaardige senioren smartphone levert de best prestaties. Het toestel reageert vlot en snel. Bovendien bevat hij meerdere vooraf geïnstalleerde apps die specifiek afgestemd zijn op de behoeften van Nederlandse senioren. Net als bij een officiële Samsung geniet je bij deze SeniorenTAB S604S van 2 jaar fabrieksgarantie. Daar komt bij dat de mobiele telefoon een prettig groot scherm heeft van liefst 6,5 inch. De interne opslag is een zeer royale 32GB. Bovendien geniet je het eerste jaar van inbegrepen helpdesk. De smartphone wordt zonder standaard stroomadapter geleverd. Deze kun je los verkrijgen of bestellen via het complete voordeelpakket.

SeniorenTAB S604S productspecificaties

 • Grote iconen en grote letters
 • Bellen, videobellen en WhatsApp klaar voor gebruik
 • Inclusief 1 jaar gratis helpdesk
 • 32 GB interne opslag
 • Overzichtelijk ingedeeld
 • 30 Dagen proeftijd
 • Initiële installatie is voor gevordenen

De Samsung Galaxy A03 is betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Samsung is een merk dat de hoogst mogelijke kwaliteit levert en tal van slimme functies voor dagelijks mobiel gebruik integreert in zijn toestellen. Geniet onder meer van de hoogste accu capaciteit voor intensief gebruik overdag en ’s nachts. De Galaxy A03 help je om eenvoudig in contact te blijven met familie en kennissen. In een handomdraai heb je je favoriete apps tot je beschikking. Het extra grote display is handig voor onder meer het bekijken van video’s en het delen van foto’s. Het apparaat is niet duur en heeft een uitstekende batterijduur. Het duurt wel even voor je hem aan de oplader hoeft te leggen. Bovendien profiteer je van een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Samsung Galaxy A03 productspecificaties

 • Helder display
 • Uitstekend geheugen
 • Hoogste kwaliteit accu
 • Eenvoudig in gebruik
 • Niet specifiek voor alleen senioren ontworpen

Senioren GSM’s: in conclusie

Er zijn een aantal factoren waaraan iedere senioren GSM dient te voldoen: een senioren mobiel moet handig grote toetsen, een helder en duidelijk display hebben en bovendien over nauwelijks tot geen overbodige foefjes beschikken. Het allerbelangrijkste is in ieder geval dat bejaarden moeiteloos hun weg op het toestel kunnen vinden, zeker wanneer de nood het hoogst is. Heel belangrijk is het daarom dat contacten onder sneltoetsen kunnen worden opgeslagen en dat het apparaat een SOS knop heeft. Zonder deze SOS knop zal het een senior wellicht niet lukken tijdig hulp in te schakelen als de nood echt aan de man is.

Laat je niet gek maken door het verkooppraatje of een mooie afbeelding. Het is uiteindelijk niet de producent of de aanbieder die bepaalt wat de beste senioren gsm is, dat zijn de senioren en hun familieleden/kennissen zelf. Deze kunnen je als geen ander vertellen wat er wel of niet deugt aan een apparaat. Zij leggen verborgen mankementen bloot, maar geven je ook een opsomming van de belangrijkste punten. Gemiddelde beoordelingen van gebruikers zeggen veel.

Uitgebreide testuitslag van de Senifone S1 Senioren Smartphone

De Senifone S1 is door ons uitgeroepen tot beste senioren GSM. Daar kunnen we talloze redenen voor bedenken. Deze ouderen telefoon heeft een zeer ruime interne opslag van 32GB – dat is meer dan genoeg voor elke vorm van gebruik. Bovendien heb je op deze mobiel eenvoudig toegang tot WhatsApp, beeldbellen en al je contacten. Moeiteloos kun je wie je maar wil bereiken. Onder sneltoetsen heb je je vaste contacten al in een enkele klik te pakken.

De Senifone S1 is uitgerust met bijzondere software en gebruiksvriendelijke apps. Senioren hebben onder meer beschikking over een niet te missen SOS-knop, verschillende voor geïnstalleerde apps – Facebook, WhatsApp en meer. De extra grote knoppen maken het makkelijk om berichten en telefoonnummers in te voeren, zelfs als je dit niet gewend bent. Op het gebruiksvriendelijke beeldscherm vind je in een handomdraai de weg. Dit mobieltje is voor iedereen laagdrempelig te noemen en heeft nauwelijks uitleg nodig. De apps zijn stuk voor stuk in folders gecategoriseerd, zodat je nooit lang hoeft te zoeken om ze te vinden.

Bovendien is de Senifone S1 op bestaande hardware (van de Redmi 9A) gebaseerd. Deze biedt de stabiliteit waar senioren naar op zoek zijn. Je geniet van 2 jaar fabrieksgarantie en kunt met deze beste senioren GSM ook nog eens alle foto’s maken die je wilt. Maak gebruik van portretmodus, flitser en Artificiële Intelligentie (AI). Spraakbesturing is ingebouwd, net als gezichtsherkenning. Let wel op: je kunt de Senifone S1 niet onder water gebruiken. Ook is hij niet schokbestendig. Dankzij de uitstekende kwaliteit batterij kun je hem uren gebruiken zonder op te laden. Het is niet voor niets dat voor veel gebruikers de Senifone S1 een echte supertelefoon is.

Senifone S1 productspecificaties

Senioren GSM: Veelgestelde vragen

Wat ons betreft is de Senifone S1 Senioren Smartphone de beste keuze. Maar wat de beste senioren GSM is, is ook afhankelijk van je smaak en waar je de GSM voor wilt gebruiken. Niet voor niets hebben we in dit artikel een top vijf beste senioren smartphones beschreven en ons niet beperkt tot slechts één model. Alle vijf de smartphones in dit artikel zijn geschikt voor senioren. Belangrijk bij een seniorentelefoon is in ieder geval dat hij gemakkelijk te bedienen is, grote knoppen en overzichtelijke functies heeft en dat hij positieve reviews krijgt.

Een seniorentelefoon is op verschillende locaties te koop. Je kunt hiervoor naar een telecom winkel of zelfs een breed opgezette elektronicawinkel. Nog verstandiger is het echter je seniorentelefoon online te bestellen. Op het internet vind je het grootste aanbod telefoons voor senioren. Bovendien kun je alles lekker eenvoudig vanuit huis vergelijken. Vind de beste seniorentelefoon voor de beste prijs online. Het begint bij een simpele zoekopdracht in Google.

Het spreekt redelijk voor zich aan welke functies een seniorentelefoon moet voldoen. Het is van het allergrootste belang dat de seniorentelefoon gebruiksvriendelijk is. Dat houdt onder meer in dat hij een groot, helder display heeft, waarop ook mensen met minder goede ogen moeiteloos alle relevante informatie op kunnen vinden. Een seniorentelefoon is vrij van overbodige tierelantijntjes: elke knop heeft een duidelijke functie en leidt de gebruiker direct naar waar hij of zij moet zijn. De toetsen om mee te typen of telefoonnummers mee in te voeren moeten groot zijn, zodat het typen van een bericht of invoeren van een nummer niet fout gaat.

Waar kun je de beste gootsteen ontstoppers kopen?