Beste kledingstomer (2024)

We willen allemaal zo mooi mogelijk voor de dag komen. Door te zorgen dat onze kleding vrij is van kreukels, zien we er gelijk een stuk netter gekleed uit. Maar, het verwijderen van kreukels uit kleding lijkt soms een onmogelijke taak. Gelukkig zijn zelfs de meest hardnekkige kreukels uit jouw kleding te verwijderen met behulp van een kledingstomer.

Aangezien de markt vol is met kledingstomers, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Welke stomer is daadwerkelijk van top kwaliteit en welke is het geld eigenlijk niet waard? Om te zorgen dat jij de beste investering maakt, helpen wij je met dit artikel graag verder. Hier vind je namelijk onze top 5 beste kledingstomers.

Wij hebben een grote lijst van de meest gekochte stomers getest en beoordeeld. Naast de waardevolle ervaringen van ons testpanel, hebben we ook grondig gekeken naar de technologie achter de beste professionele kledingstomer. Zo kunnen wij met zekerheid zeggen dat wij een uitstekende lijst hebben samengesteld. 

Beste keuze stofzuiger met zak: Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Ben jij benieuwd wat voor ons de beste kledingstomer is? Dat is de Philips 3000 series STH3010/70 – Kledingstomer. Maar wat maakt deze stomer zo effectief in zijn werk? De Philips kledingstomer is allereerst licht en compact. Dit betekent dat de stomer altijd makkelijk op te bergen is en vooral lekker licht in de hand is. Ook is het een geschikt model om te gebruiken voor onderweg. Ga jij een weekje op vakantie en zit jouw koffer vol met linnen of satijnen kleding? Dan mag deze kledingstomer niet ontbreken in jouw koffer.

De stomer werkt snel. Binnen 30 seconde is het al klaar voor gebruik. Ook zit er een afneembaar waterreservoir in wat je tussendoor kan leegmaken.

Philips 3000 series STH3010/70 – Kledingstomer productspecificaties

Meer over Philips 3000 series STH3010/70 – Kledingstomer

 • Compact formaat
 • Snel op de juiste temperatuur
 • Kleding vrij van kreukels
 • Doodt 99% van de bacteriën
 • Perfect om mee te nemen op reis
 • Klein waterreservoir

Top 5 Beste kledingstomers

Overige Top 2 t/m 5 kledingstomers

Ondanks dat de  Philips 3000 series STH3010/70 – Kledingstomer volgens ons de beste optie is, zijn er uiteraard nog genoeg kwalitatieve alternatieve te vinden. Daarom gaan we nu dieper in op onze top 2 t/m 5 kledingstomers.

Mocht je op zoek zijn naar een andere kledingstomer? Dan helpen we je graag verder. Ook de Dynter. SK214 Steamer – Kledingstomer verdient een plekje in de top 5. Deze stomer is effectief in het ontkreuken van kleding. Ook doodt deze stomer zonder probleem bacteriën in jouw kleding of beddengoed. Het is een compact formaat dat je altijd makkelijk kan opbergen in de kast of lade. Mocht je hem nodig hebben? Dan is deze binnen 25 seconden op de juiste temperatuur.

 • Ruim waterreservoir
 • Warmt snel op
 • Verspreid gelijkmatig de stoom
 • Effectief in het desinfecteren
 • Groot formaat

De Philips Steam&Go Plus GC365/80 – Kledingstomer is een kledingstomer die er luxueus en exclusief uitziet. Met behulp van deze stomer krijg je zonder problemen hardnekkige kreukels uit jouw kleding. Dit komt omdat het gebruik maakt van zowel stoom die horizontaal als verticaal uit de stomer komt. Hierdoor gaan kreukels er sneller uit. Ook wordt deze kledingstomer geleverd met een borstel die goed van pas komt voor dikkere stoffen. 

Met het snoer van 3 meter kan je de stomer makkelijk gebruiken in een ruimte. Wel is het belangrijk om te benoemen dat het een kleiner waterreservoir heeft dan andere stomers in onze lijst. Het aantal kledingstukken wat je met deze stomer effectief kan stomen, ligt rond de 1 tot 2.

Philips Steam&Go Plus GC365/80 – Kledingstomer productspecificaties

 • Geschikt voor gevoelige stoffen
 • Optimaal gebruiksgemak
 • Erg effectief in het verwijderen van kreukels
 • Doodt 99,9% van de bacteriën
 • Klein waterreservoir

De Auronic Kledingstomer – Handstomer heeft een leuk futuristisch ontwerp. Er zijn verschillende redenen waarom het een plekje in onze top 5 heeft verdient. Allereerst is het een budgetvriendelijke stomer. Mochten de bovenstaande stomers net boven jouw budget vallen, dan valt deze er wellicht exact in. Daarnaast is het ook een compacte stomer die makkelijk mee te nemen is op reis. Nadat je het waterreservoir van 180 ml hebt gevuld, werkt deze kledingstomer voor ongeveer 12 minuten.

Wil je de stomer gebruiken? Dan moet je een minuutje wachten tot deze is opgewarmd.

Auronic Kledingstomer – Handstomer productspecificaties

 • Compact en leuk ontwerp
 • Ideaal voor mee te nemen op reis
 • Warmt snel op
 • Lastiger in het stomen van kleine details, zoals een kraag

Onze laatste kledingstomer in onze top 5 is ook een budgetvriendelijke optie. Met de Tristar ST-8916 Kledingstomer – Handstomer voor o.a kleding en meubels – inclusief 2 Opzetborstels – Paars/Wit wordt zowel jouw kleding als jouw portemonnee blij. De compacte stomer warmt al binnen 30 seconden op en doodt gegarandeerd bacteriën en kreukels uit jouw kleding. Het wordt geleverd met twee verschillende opzetborstels. De een komt bijvoorbeeld goed van pas op dunne stoffen, terwijl de ander juist ideaal is voor dik wol. 

Ondanks dat een stomer niet altijd het strijkijzer kan vervangen, is vrijwel iedere kreukel te verwijderen met deze stomer. Wel is het belangrijk om te benoemen dat deze stomer een korter snoer en kleiner waterreservoir heeft. Dit kan belemmerend zijn tijdens het stomen.

Tristar ST-8916 Kledingstomer  productspecificaties

 • Warmt snel op
 • Verwijderd zowel kreukels als bacteriën
 • Een budgetvriendelijke optie
 • Heeft een kort snoer
 • Klein waterreservoir

Concluderend: beste kledingstomer

Zoals er in onze top 5 te zien is, zijn er genoeg kwalitatieve kledingstomers te vinden. Ondanks dat een kledingstomer niet altijd de kracht van een strijkijzer kan overtreffen, overtreft het wel in zijn gemak. Al onze aanbevelingen warmen binnen 30 seconden tot een minuut op. Dit betekent dat je zelfs in het geval van tijdnood nog steeds de tijd hebt om jouw blouse kreukvrij te krijgen. Zo weet je zeker dat je altijd op je best op een feestje, meeting of eerste date verschijnt.

Uitgebreide testuitslag: Philips 3000 series STH3010/70 Kledingstomer

Naast de voordelen die we al over de Philips 3000 series STH3010/70 – Kledingstomer hebben genoemd in dit artikel, hebben we onze nummer 1 uiteraard niet zomaar bepaald. We hebben uitgebreide testen uitgevoerd om te bepalen welke het beste presteerde, om zo met volle zekerheid te bepalen welke stomer daadwerkelijk de beste kledingstomer is.

In onze testuitslag kwam naar voren dat de Philips 3000 series STH3010/70 het beste hardnekkige kreukels uit gevoelige stoffen kreeg. We hebben dit zowel op linnen, satijn en wol getest. Vooral op linnen en satijn is het belangrijk om een goede stomer te gebruiken. Deze voorkomt namelijk dat er brand- of watervlekken achterblijft op de stof. Hoe beter de stomer, hoe langer jij plezier hebt van jouw kleding. Met de Philips 3000 series STH3010/70 heb je deze zekerheid.

Philips 3000 series STH3010/70 – Kledingstomer productspecificaties

Beste kledingstomer voor op reis

We weten als geen ander dat veel van jullie op zoek zijn naar een alternatief om geen strijkijzer mee te nemen op vakantie. Daarom hebben we speciaal onze favoriete stomer toegevoegd aan deze lijst die volgens ons perfect is voor op reis. Dit is de Young Mountain MI-1640 – Kledingstomer. Wat deze stomer zo ideaal maakt voor onderweg? Allereerst heeft het een compact formaat, maar beschikt het wel over een groot waterreservoir. Zo hoef je niet continu het water bij te vullen wanneer jij jouw kleding aan het stomen bent. Ook wordt het geleverd met een handig opzetborsteltje die helpt bij het verwijderen van pluisjes.

 • Warmt snel op
 • Compact, past altijd in een handbagage koffer
 • Een groot waterreservoir
 • Heeft een kort snoer

Veel gestelde vragen over kledingstomers

Zowel het strijkijzer als de stomer hebben zo hun voordelen. Ondanks dat het met strijken soms makkelijker is om kreuken uit de stof te krijgen, is het stomen vaak beter voor jouw kleding. Dit heeft te maken met het feit dat tijdens het stomen niet direct over het materiaal gewreven wordt. Gevoelige stoffen of stoffen die snel pluizen zijn vaak niet geschikt om te strijken. Met behulp van de beste kledingstomer krijg je echter ook deze items volledig strak. Daarnaast is de stomer ook effectief in het verwijderen van bacteriën.

Er zijn een aantal punten die voor ons zwaar meetellen om te bepalen welke kledingstomer het beste is. Enkele punten waar je zelf ook op kan letten, zijn de opwarmtijd, het vermogen, de kracht van de stoom, het formaat, het waterreservoir en de lengte van de snoer.

Een kledingstomer is een ideaal product om te gebruiken voor het desinfecteren of ontkreuken van jouw kleding. Doordat er gebruik wordt gemaakt van stoom in plaats van directe hitte, zoals bij een strijkijzer, is het een effectief product om te gebruiken op gevoelige en synthetische stoffen.

In principe is iedere stof geschikt om te stomen. Zelfs kleding die je normaal niet kun strijken, kan je vaak wel stomen. Wees uiteraard altijd voorzichtig met het voor de eerste keer stomen van de kleding.

Waar kun je de beste kledingstomers kopen?