Beste Scheermesjes voor Vrouwen (2024)

Op zoek naar de allerbeste scheermesjes voor vrouwen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk talloze scheermesjes voor dames vergelijken en delen hier onze resultaten. We hebben de beste mesjes uitgezocht voor vrouwen van alle leeftijden die op zoek zijn naar een geschikt scheermesje om zich mee te scheren. We vertellen je over het beste scheermes voor vrouwen voor de intieme zone en de beste scheermesjes voor vrouwen voor de gevoelige huid. Elk van deze mesjes gaat jou helpen bij het krijgen van een zachte, gladde huid. Ook laten we je zien welke factoren belangrijk zijn bij de keuze van een mesje.

Om tot onze conclusies te komen, hebben we uitgebreid scheermesjes vergeleken. Dat niet alleen, we hebben ook zorgvuldig reviews van scheermesjes bekeken om er zo de allerbeste uit te kunnen pakken. Een scheermesje is alleen goed als deze door gebruikers positief is gereviewd.

Beste schermesjes voor vrouwen: Gillette Venus Comfort Glide Breeze

Op het gebied scheermesjes zijn veel producten beschikbaar. Welk product het beste bij jou past is afhankelijk van onder meer scheerbehoeften en huidtypes. Zo is er voor iedereen wel een geschikt mesje te vinden. De beste scheermesjes voor vrouwen zijn in veel gevallen die van Gillette Venus Comfort Glide Breeze. Deze bestaat namelijk uit drie mesjes in één. Hij heeft bovendien geïntegreerde scheergelkussentjes waarmee je zorgt voor een zijdezachte huid. Dat vaak al in één beweging. De kussentjes bewegen mee om dicht op je huid te scheren.

Meer over Gillette Venus ComfortGlide Breeze Scheermesjes

Gillette Venus ComfortGlide Breeze Scheermesjes productspecificaties

 • Geen scheerschuim nodig (nat maken is voldoende)
 • Past op alle Venus scheersystemen (m.u.v. Simply Venus)
 • Zijdezachte huid in slechts één beweging
 • Inclusief flexibele geïntegreerde scheergelkussentjes
 • Met de draaiende, afgeronde scheerkop heb je meer controle
 • De zeepjes op het scheermes gaan vrij snel op

Onze Top 5 beste scheermesjes voor vrouwen

Uitslag Top 2-5 vrouwen scheermesjes

Hieronder beschrijven we in detail de andere scheermesjes in onze top vijf. Elk van deze scheermesjes zijn van hoge kwaliteit. Het is ook niet altijd zo dat onze nummer één jouw nummer één is.

Dit dames veiligheidsscheermes is extreem duurzaam ontworpen (Zero Waste Technology) en bovendien bedoeld voor een gladdere huid waarbij je minder last van huidirritatie hebt. Het gaat om een safety razor die veilig is in gebruik en waaraan je je in ieder geval niet in één keer kunt openhalen. Met dit handige roestvrijstalen mes bespaar je aanzienlijk op plastic scheermesjes. Wil je gladde scheerresultaten behalen, onder meer voor je bikinilijn? De mesjes van de Bamboozy Safety Razor zijn uitstekend te gebruiken als beste scheermesjes voor vrouwen voor de bikinilijn. Het scheermes is gemaakt van hoge kwaliteit metaal uit Zweden.

Bamboozy Safety Razor Scheermesjes productspecificaties

 • Voorzien van 10% langer handvat
 • Dankzij gebruik van koper voorzien van antibacteriële werking
 • Geen plastic afval meer
 • Incl. 20 platinum vlijmscherpe (anti-roest) scheermesjes 
 • Fraai ontwerp scheermesjes
 • Niet geschikt voor beginners

Het Ecotivity Safety Razor scheersysteem is voorzien van liefst 10 Double Edge scheermesjes. Dit dubbelzijdige klassieke scheermes inclusief houder zorgt voor een babyzachte huid zonder dat je last hebt van scheerirritatie. Het scheermes is zelfs te gebruiken voor het weghalen van de kleinste haartjes zonder risico op ingegroeide haartjes of scheerbultjes. In een handomdraai heb je een geweldig scheerresultaat neergezet. Daar komt bij dat dit scheermes gewoon bijzonder prettig in de hand ligt. Tijdens het scheren hou je slechts één mesje tegen het lichaam en toch is het resultaat optimaal. Benieuwd naar de voordelen van Ecotivity?

ecotivity® Safety Razor Scheermesjes productspecificaties

 • Gaat huidirritatie en ingegroeide haren tegen
 • Zorgt voor super glad scheerresultaat
 • Inclusief 10 gratis scheermesjes
 • Houder en reiszakje meegeleverd
 • Duurzame keuze mesjes
 • Houdertje werkt niet optimaal (staat niet recht)

Op zoek naar een fantastisch scheersysteem voor vrouwen? Dan is de Gillette Venus Deluxe Smooth Platinum wel iets voor jou. In onze top vijf hebben we natuurlijk al een Gillette Venus apparaat benoemd. Ook de Deluxe Smooth Platinum zorgt voor langdurige gladheid. De diamantvormige gecoate mesjes boeken een soepel glijdend resultaat bij het scheren. De beste scheermesjes voor vrouwen voor de bikinilijn vind je ook zeker bij Gillette (en niet snel ergens anders).

Gillette Venus Deluxe Smooth Platinum Scheersysteem productspecificaties

 • Zorgt voor langdurige gladheid (dankzij 5 mesjes systeem)
 • Diamantvormige gecoate mesjes glijden soepel over de huid
 • Inclusief stevig, ergonomisch en duurzaam metalen handvat
 • Bewegende kop van het mesje maakt scheerprecisie mogelijk
 • Water geactiveerde vochtstrip beschermt de huid optimaal tegen sneetjes en wondjes
 • Voor de schaamstreek heeft Gillette andere mesjes ontworpen
 • Voor optimaal resultaat moet je wekelijks blijven scheren

Een ander scheermes waar je zeker van zult genieten, is het Wilkinson Sword Quattro Titanium Sensitive Razor Blade. Deze komt in een handige set van liefst acht mesjes, waar je wel even mee vooruit kunt. Wilkinson combineert de kwaliteit van een vast scheerapparaat met het comfort dat een wegwerpmesje biedt. Dat resulteert in een heerlijk gladde, zachte huid. Het Wilkinson apparaat beschikt over vier mesjes die nauw gesynchroniseerd zijn, plus een compacte en ronddraaiende kop waarmee je gemakkelijk ook bij moeilijk te bereiken plekjes komt.

Wilkinson Sword Quattro Titanium Sensitive Razor Blades productspecificaties

 • Voorkomt huidirritatie dankzij vochtstrips (Vitamine E en Aloë Vera)
 • Meedraaiende kop voor optimaal bereik van de scheermesjes
 • Geschikt voor gevoelige huid
 • Vrij primitief vormgegeven plastic meshouder
 • Relatief duur voor een set van acht mesjes

Beste scheermesjes voor vrouwen: in conclusie

Wat kunnen we je vertellen over de beste scheermesjes voor vrouwen? Allereerst dat het aanbod erg divers is. Er zijn scheermesjes te vinden voor elke vrouw, ongeacht huidtype of leeftijd. Zoek je een geschikt meisje voor de schaamstreek? Voor de oksels? Of speciaal voor de benen? In dit artikel hebben we alleen de beste scheermesjes voor vrouwen gedeeld met je. Deze voldoen stuk voor stuk aan de hoogste kwaliteitseisen. Het betreffen stuk voor stuk veiligheidsmesjes, waarmee je je huid niet snel beschadigt. Bovendien zijn de mesjes van een veilige vochtstrip voorzien, waarmee de huid al tijdens het scheren gekoeld wordt, zodat hij niet de kans krijgt geïrriteerd te raken. Het vinden van een hoogwaardig mesje moet aan de hand van dit artikel een makkie zijn. Jij bepaalt nu voor jezelf wat je precies aan kosten kwijt wilt zijn. Sommige mesjes zijn nu eenmaal duurder dan anderen, maar goedkoop blijkt vaak duurkoop.

Uitgebreide testuitslag: Gillette Venus Comfort Glide Breeze Scheermesjes

We hadden je al verklapt dat de Gillette Venus Breeze scheermesjes wat ons betreft de allerbeste scheermessen vormen. De Venus Breeze beschikt over drie mesjes en heeft bovendien geïntegreerde scheergelkussentjes. Hiermee realiseer je in één beweging een zijdezachte huid. Het fijne van de ingebouwde scheergelkussentjes is dat ze meebewegen en dicht op de huid scheren mogelijk maken. Een bijkomend voordeel van de Venus Breeze is dat je voor dit scheermes geen scheerschuim nodig hebt. Simpelweg nat maken is al voldoende.

In slechts twee stappen zorg je voor een zijdezachte huid. Hoe je dat doet? Mes natmaken, over de huid laten glijden en klaar. Gillette Venus Breeze helpt je aanzienlijk tijd te besparen op je scheerbeurt. Dankzij de flexibele geïntegreerde scheergelkussentjes die licht schuimen, kun je altijd soepel scheren. Niet voor niets wordt Venus Breeze ‘een verwenning voor je zintuigen’ genoemd. Dankzij de draaiende, afgeronde kop heb je meer controle over moeilijk bereikbare plekken. Hierdoor kun je altijd heerlijk dicht op de huid scheren voor optimaal resultaat.

Gebruikers zijn erg te spreken over de Gillette Venus Breeze. Ze geven toe dat het apparaat goed scheert, de huid goed glad maakt en dat de kop optimaal meebeweegt tijdens het scheren. Ook zijn veel gebruikers erg te spreken over het ontwerp van het scheermes. Laten we eerlijk zijn: dat is ook erg goed. Het mes is fraai gekleurd en maakt alle beloften waar. Kortom: ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke oplossing? Dan is Venus Breeze iets voor jou.

Gillette Venus ComfortGlide Breeze Scheermesjes productspecificaties

Beste keuze voor gevoelige huid: Boldking The Refill Blades

Kiezen voor de Gillette Venus Breeze of één van de andere scheermesjes in onze top lijst? Wij houden je niet tegen. Sterker nog: we raden het van harte aan. Wel willen we je eerst nog even introduceren met de navulmesjes van Boldking. Ook deze zijn namelijk van zeer goede kwaliteit. Hoewel deze mesjes in principe zijn vormgegeven voor gebruik door mannen, zijn ze ook ideaal voor de gevoelige huid. Je gebruikt ze niet alleen voor het gezicht, maar ook voor overige lichaamsdelen. Het fijne van de Boldking mesjes is dat ze voor ieder gezichtstype geschikt zijn. Behoefte aan een vriendelijke scheerbeurt zonder irritatie? Je krijgt hem met Boldking. Overigens kun je op de houder allerlei soorten mesjes plaatsen.

Boldking heeft alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse badkamerritueel: van de beste scheerspullen tot douchemiddelen en huidverzorgingsproducten. Een belangrijk pluspunt van de Boldking scheermesjes is dat ze volledig recyclebaar zijn. De verpakkingen zijn plasticvrij.

Wat betreft scheermesjes is er maar een handjevol merken dat er echt toe doet. Gillette is er daar één van, maar Wilkinson toch zeker ook. De Wilkinson scheermesjes zijn ideaal voor dagelijks gebruik – ook voor de gevoelige huid. In een handomdraai zet je een perfect resultaat neer. Snijwondjes voorkomen? Dan is Wilkinson een merk dat bovenaan je lijstje staat.

Boldking The Refill Blades duo pack productspecificaties

Veel gestelde vragen over de beste scheermesjes voor vrouwen

Wat ons betreft is de Gillette Venus Breeze de beste oplossing voor vrouwen. Gillette heeft alles wat je van een scheermesje mag verwachten: het scheren gaat soepel en is vrij van irritatie. Bovendien heb je met de ergonomische kop het plezier van een optimaal bereik.

Voor het scheren van de bikinilijn heb je een scheermesje nodig dat speciaal ontworpen is voor de gevoelige huid. De Gillette Venus reeks en de Wilkinson mesjes zijn hiervoor ideaal. Deze beschikken namelijk over unieke verkoeling strips die de huid helpen kalmeren als deze brandt.

Dat is afhankelijk van het scheermesje, maar in ieder geval niet te maak. Verschillende dermatologen hebben zich over deze kwestie gebogen. Zij stellen dat een schermesje na ongeveer 5-8 keer gebruik aan vervanging toe is. Je kunt het beste kiezen voor een roestvrij staal mesje. Dit zal niet gaan roesten. Bovendien is het makkelijk om hier bacteriën vanaf te spoelen. Door je scheermesje regelmatig schoon te spoelen, kun je de levensduur ervan flink verlengen. In een vochtige omgeving, zoals de douche, blijven er ook makkelijker bacteriën hangen.

Hierboven is al gezegd na zo’n 5-8 keer gebruik. Andere bronnen vermelden dat je een scheermesje na een dag of 20 dient te vervangen. Alleen als je het mesje na gebruik goed schoon- en droogmaakt na gebruik kun je er langer van blijven genieten. Het vervangen van je mesje doe je vanwege hygiënische doeleinden, maar ook omdat het mesje na verloop van tijd bot wordt.

Waar kun je de beste scheermesjes voor vrouwen kopen?