Beste kittenvoer (2024)

Als je op zoek bent naar het beste kittenvoer, dan ben je hier aan het juiste adres. Als eigenaar van een kitten wil je er zeker van zijn dat je hem of haar het beste voer geeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Er zijn veel verschillende soorten kittenvoer beschikbaar, dus het kan lastig zijn om te beslissen welk voer het beste is voor jouw kitten. Kittenvoer moet een uitgebalanceerde samenstelling hebben met alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een gezonde groei en ontwikkeling. 

Onze beste keuze kittenvoer: Royal Canin Kitten

In 2024 is het merk Royal Canin Kitten uitgeroepen tot de nummer een onder de beste kittenvoer merken. Royal Canin Kitten biedt een gebalanceerde voeding voor kittens en bevat alle benodigde voedingsstoffen om hen te helpen groeien en zich te ontwikkelen. Het voer is speciaal ontworpen voor de behoeften van kittens en ondersteunt een gezonde spijsvertering en immuunsysteem. Dit product is geschikt voor kittens die in de 2e groeifase zitten. Dit zijn kittens van 4 tot 12 maanden oud. 

Royal Canin heeft deze brokken ontwikkeld met alle voedingsbehoeften van jouw kleine pluizige vriend in het achterhoofd. De vleesstukjes zijn aangepast aan kittens, want ze zijn een stuk kleiner gemaakt.

Royal Canin Kittenvoer productspecificaties

 • Ondersteunt de afweer van je kitten
 • Met een speciaal klein formaat
 • Brokken bevatten een hoog energiegehalte
 • Alleen geschikt voor kittens in de 2e groeifase

Top 5 Beste Kittenvoer

Overige Top 2 t/m 5 Kittenvoer

Hieronder vind je een overzicht van de top 5 kittenvoer producten die jouw pluizenbol de beste voeding en verzorging bieden. Elk product is zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, voedingswaarde en smaak. Of je nu op zoek bent naar droogvoer of natvoer, er zit zeker iets tussen voor jouw kitten. 

De brokken van Prins Vitalcare kitten zijn uitstekende voeding speciaal ontwikkeld voor jonge kittens die voedingsstoffen nodig hebben om gezond ouder te worden. De groeifase is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van je katje. Het is belangrijk dat niet alleen de groei van spieren en botten optimaal verloopt, maar dat je kitten ook een sterke weerstand opbouwt om later gezond volwassen te worden. Dit product is echt bedoelt voor de jongere kittens. Zodra je kitten ouder is dan 10 maanden, kan er worden overgestapt naar een ander product van Prins. Denk aan Prins VitalCare of Prins VitalCare Indoor. 

Om te wennen aan de nieuwe voeding, is het aan te raden om de oude en nieuwe voeding gedurende minimaal 7 dagen te mengen. Prins Vitalcare Kitten is dankzij zijn hoogwaardige energiegehalte ook erg geschikt voor zogende of drachtige katten.

Prins Vitalcare Kitten productspecificaties

 • Speciaal voor jonge kittens
 • Zorgt dat je kitten een sterke weerstand opbouwt
 • Geschikt voor katten die zogend of drachtig zijn
 • Product is niet biologisch

Het beste kittenvoer voor de Maine Coon kitten is ongetwijfeld Royal Canin Maine Coon Kitten. Deze hoogwaardige voeding is speciaal ontwikkeld voor dit ras en biedt de benodigde voedingsstoffen voor een gezonde groei. De Maine Coon kitten heeft een groot lichaam en ontwikkelt zich langzaam, daarom bevat deze voeding extra energie, eiwitten, mineralen en vitamines die bijdragen aan de ontwikkeling van sterke spieren, botten en een goede weerstand. Ook bij dit product zijn de brokjes speciaal in grootte aangepast, zodat je Maine Coon er zonder problemen van kan genieten.

 • Speciaal voor Main Coons gemaakt
 • Met extra energie, eiwitten, vitamines en mineralen
 • Voer van hoge kwaliteit
 • Brokken zijn niet biologisch

Het is niet zo gek dat de brokken van Lara Kitten ook in de top vijf terecht zijn gekomen. Dit kittenvoer is speciaal gemaakt voor opgroeiende kittens zodat ze op een gezonde manier groter kunnen worden. In dit voer vind je alle voedingstoffen die kittens nodig hebben om optimaal te groeien en ontwikkelen in het eerste levensjaar. Deze voeding is bedoelt voor kittens die jonger dan 12 maanden zijn. Vergeet ook niet dat het belangrijk is om dit voer aan te bieden in verschillende maaltijden, en niet alles in één keer.

 • Geschikt voor kittens onder de 12 maanden
 • Bevat alle nodige voedingstoffen voor kittens
 • Smakelijke voeding waar kittens van houden
 • Is alleen in kipsmaak te verkrijgen

Als je de brokken van Carocroc Kitten kiest dan kies je voor kwalitatieve voeding voor je kitten. Dit product heeft namelijk een uitgebalanceerde samenstelling van verschillende voedingstoffen. Je kitten kan zo een stevige basis leggen voor een vitaal en gezond leven. De eerste jaren zijn erg belangrijk voor kittens, en daarom is goed voer essentieel. In het kittenvoer van Carocroc Kitten zit een perfect eiwit-vetgehalte, waardoor jouw viervoeter genoeg energie binnen krijgt. Dit voer is tevens afgesteld op de grootte van kittens, want de brokken hebben een afmeting van 7mm. Zo kunnen ze makkelijk gegeten worden.

 • Uitgebalanceerde samenstelling aan voedingstoffen
 • Perfect eiwit-vetgehalte aanwezig
 • Kleine afmeting zodat ze goed gegeten kunnen worden
 • Zakken in verschillende formaten te krijgen
 • Vereist gevarieerde voeding

Concluderend: beste kittenvoer uit deze test

Als we alle resultaten van samenvatten, kunnen we concluderen dat Royal Canin Kitten het beste kittenvoer op de markt is. Dit voer is speciaal ontworpen voor kittens en voorziet in hun behoeften voor een gezonde groei en ontwikkeling. Het is rijk aan voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vetten en mineralen, die essentieel zijn voor een gezond kattenleven. Daarnaast is het voer ook erg smakelijk en goed verteerbaar. Door te kiezen voor Royal Canin Kitten, weet je zeker dat je jouw kitten de beste start in het leven geeft.

Beste natvoer voor kittens

We hebben het beste natvoer voor kittens getest en de winnaar is Royal Canin Kitten In Jelly geworden. Dit voer bevat de juiste voedingsstoffen en ingrediënten die een kitten nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Bovendien is het natvoer gemakkelijk verteerbaar en zit boordevol smaak. Je kitten kan dit product gemakkelijk eten omdat het natvoer is. Het is dus de perfecte keuze voor eigenaren die hun kittens willen verwennen met het beste voer. Waarom kiezen voor natvoer in plaats van droogvoer? Hier zijn meerdere redenen voor. Ten eerste bevat natvoer meestal meer water dan droogvoer, wat belangrijk is voor de hydratatie van kittens. Kittens hebben namelijk vaak meer water nodig dan volwassen katten en kunnen soms moeite hebben om voldoende te drinken.

Daarnaast bevat natvoer vaak meer eiwitten en calorieën dan droogvoer, wat belangrijk is voor de groei en ontwikkeling van kittens. Bovendien kan natvoer helpen om de eetlust van kittens te stimuleren, aangezien de geur en smaak van natvoer aantrekkelijker kan zijn dan droogvoer.

Royal Canin Wet Kitten productspecificaties

 • Speciaal voor tweede groeifase
 • Ondersteunt algehele ontwikkeling
 • Bevordert sterke immuniteit
 • Wisselen met droogvoeding vereist
 • Beperkte leeftijdsrange

Veel gestelde vragen over kittenvoer

Het beste kattenvoer voor kittens is speciaal ontworpen voor kittens met de juiste hoeveelheden voedingsstoffen die nodig zijn voor hun groei en ontwikkeling. Je kunt hierbij kiezen voor natvoer of droogvoer, afhankelijk van de behoefte van jouw kitten.

Er zijn veel goede merken kattenvoer op de markt, maar het beste merk kan variëren afhankelijk van factoren zoals de leeftijd, gezondheid en voorkeuren van de kat. Royal Canin is een bekend en gerespecteerd merk dat speciale voeding biedt voor kittens.

Goed kattenvoer moet evenwichtig en voedzaam zijn, met hoogwaardige ingrediënten en zonder kunstmatige conserveermiddelen of toevoegingen. Het moet ook rekening houden met de specifieke behoeften van de kat op basis van zijn leeftijd, gewicht en gezondheid.

Kittens moeten voedingsmiddelen eten die speciaal voor hen zijn ontworpen en die eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen bevatten in de juiste verhoudingen. Ze mogen geen voedingsmiddelen eten die te hoog zijn in zout, suiker of vet, of voedingsmiddelen die giftig zijn voor katten zoals chocolade, uien, knoflook en druiven.

Waar kun je het beste kittenvoer kopen?