Beste volautomatische koffiemachine (2024)

Ben jij op zoek naar de beste volautomatische koffiemachine? Met behulp van de beste volautomatische koffiemachine wordt voor iedere kop koffie de bonen vers gemalen. Met een simpele druk op de knop zet de machine een heerlijk warme kop koffie die vol met aroma zit. De volautomatische koffiemachine is erg populair op kleine kantoren. Wanneer een klant op bezoek is heb je binnen korte tijd de koffie gezet. Ook voor in huis is de volautomatische koffiemachine perfect. In de ochtend ben jij weinig tijd kwijt met het zetten van jouw koffie, terwijl je wel van optimale smaak geniet.

Het vinden van de beste volautomatische koffiemachine is essentieel. Hoewel ze van de buitenkant allemaal hetzelfde lijken en allemaal gemaakt zijn om koffie te zetten, zijn ze wel degelijk stuk voor stuk anders. In onze zoektocht naar de beste volajutomatische koffiemachine hebben we rekening gehouden met allerlei verschillende factoren, waaronder waterreservoir, grootte, kwaliteit koffie, en gebruikersgemak. 

Beste keuze volautomatische koffiemachine: Jura S8 Dark Inox (EB)

De Jura S8 Dark Inox onderscheidt zich als onze topkeuze onder de volautomatische koffiemachines. Met het bijgeleverde JURA WiFi Connect bedien je deze koffiemachine gemakkelijk vanaf je smartphone of tablet. Of je nu houdt van espresso’s of melkspecialiteiten, met één druk op de knop zet je ze allebei, zelfs twee tegelijk. Het apparaat maakt gebruik van een melkslang die niet alleen melk kan opschuimen vanuit het reservoir, maar ook direct vanuit een melkpak. 

Met 12 koffiespecialiteiten waarvan je de sterkte, hoeveelheid, en temperatuur zelf instelt, biedt deze koffiemachine voor ieder wat wils. En met de Sweet Foam functie voeg je gemakkelijk siroop toe aan je melkspecialiteiten voor die extra speciale touch. Onderhoud is een fluitje van een cent dankzij het automatische ontkalkingsprogramma.

In de doos vind je alles wat je nodig hebt om direct te genieten van je perfecte kopje koffie: een handleiding, siroop accessoire, maatlepel, WiFi Connect, CLARIS Smart filter met houder, waterhardheid teststrips, melkslang met koppelstuk, container voor melksysteemreiniger, Mini-Tabs voor melksysteemreiniging, reinigingstabletten, een Machinepaspoort en een combi start-up kaart.

Jura S8 Dark Inox productspecificaties

Meer over Jura S8 Dark Inox

 • Bediening via WiFi Connect
 • Twee koffies met één druk
 • Aanpasbare koffie-instellingen
 • Sweet Foam functie
 • Eenvoudig automatisch ontkalken
 • Geen opslag koffierecepten
 • Geen warmhoudplaat kopjes

Top 5 Beste Volautomatische Koffiemachines

Overige Top 2 t/m 5 Volautomatische Koffiemachines

Uiteraard is de Jura S8 Dark Inox (EB) niet de enige keuze voor een volautomatische koffiemachine. Ondanks dat deze volgens ons de nummer 1 volledig verdient heeft, zijn er nog genoeg andere alternatieven te vinden die ook voldoen aan onze hoge eisen. Kom er snel achter welke volautomatische koffiemachines volgens ons een plek in de top 2 tot en met 5 hebben verdiend.

De Philips 5400 EP5447/90 LatteGo is onze tweede keuze voor volautomatische koffiemachines. Dit model laat je kiezen uit 12 koffiespecialiteiten. Je kunt zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van je koffie aanpassen. Het kleurendisplay met touchknoppen maakt de bediening van deze espressomachine een fluitje van een cent. Dankzij een uitgebreid menu met keuzeopties vind je altijd de perfecte koffie voor jouw moment. Met het AquaClean waterfilter hoef je de machine slechts één keer per anderhalf jaar te ontkalken, waardoor je minder onderhoud hebt.

De Philips 5400 EP5447/90 LatteGo tilt jouw koffie-ervaring naar een hoger niveau. Met de touchknoppen bedien je het apparaat moeiteloos en kies je gemakkelijk uit 12 verschillende koffierecepten, zoals flat white, cappuccino, espresso of americano. Het display ondersteunt je zowel bij het koffiezetten als bij het onderhoud. Pas je koffie helemaal aan naar jouw smaak met 5 aroma sterktes en 12 maalinstellingen, en sla je favoriete recepten op onder één van de 4 gebruikersprofielen. Het LatteGo systeem is na gebruik eenvoudig te reinigen onder de kraan. Dankzij het gebruik van het AquaClean waterfilter en tijdige vervanging ervan, is ontkalken maar eens in de anderhalf jaar nodig.

Philips 5400 EP5447/90 LatteGo productspecificaties

 • 12 koffiespecialiteiten, aanpasbaar
 • Eenvoudige bediening, kleurendisplay
 • Zelden ontkalken, AquaClean filter
 • Klein melkreservoir, vaak vullen

De Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW behoort tot de top volautomatische koffiemachines met zijn geavanceerde functies. Deze machine maakt het mogelijk om met één druk op de knop verschillende koffiespecialiteiten te bereiden. Via de melkslang kun je gemakkelijk melk opschuimen voor een perfecte cappuccino of latte macchiato. Het enige wat je hoeft te doen, is de melkslang in een melkreservoir of direct in een melkpak plaatsen.

De bediening gaat soepel dankzij het kleurendisplay met touchknoppen, waarop je eenvoudig de koffiesterkte, temperatuur en de hoeveelheid melk naar wens instelt. Na het zetten van een melkspecialiteit reinigt het melksysteem zichzelf automatisch. Bovendien is de zetgroep eenvoudig te verwijderen en onder de kraan af te spoelen, wat wekelijks aangeraden wordt.

Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW productspecificaties

 • Eenvoudige bediening, kleurendisplay
 • Aanpasbare koffiesterkte en melk
 • Automatische reiniging melksysteem
 • Geen warmhoudplaat voor kopjes

De JURA D4 Piano Black is een uitstekend volautomatische koffiemachine wanneer je houdt van zwarte koffie. Ben jij iemand die geen behoefte heeft aan koffiespecialiteiten met melk, zoals een cappuccino? Dan is de JURA D4 Piano Black wellicht zelfs de beste volautomatische koffiemachine. Deze machine heeft twee koffiespecialiteiten waar jij zelf de sterkte kan bepalen. Doordat deze machine de hoeveelheid mogelijkheden versimpeld heeft, is deze erg makkelijk te bedienen.

Ook heeft deze een veel lekkerder aroma in de espresso. Dit is mede te danken aan de P.E.P zetmethode waar het water langzaam over de koffie gaat. Ondanks dat je minder mogelijkheden hebt, zijn de mogelijkheden die je hebt van echte topkwaliteit. Ook zit er een automatisch reinigingsprogramma in dat ieder kwartaal de koffiemachine schoonmaakt.

JURA D4 Piano Black productspecificaties

 • Espresso met P.E.P zetmethode
 • Aanpasbare koffiesterkte
 • Eenvoudig onderhoud en bediening
 • Geen melkspecialiteiten
 • Beperkte opties

De laatste volautomatische koffiemachine die we in onze lijst willen uitlichten, is de Melitta F830-102 Barista T Smart. Deze koffiemachine is voorzien van 5 verschillende koffiespecialiteiten, maar deze kan je uitbreiden via de handige app. De Melitta F830-102 Barista T Smart werkt namelijk ook via de app. Hier kan je de standaard koffiespecialiteiten aanpassen in sterkte of andere specialiteiten toevoegen. 

Door het melkreservoir is het mogelijk om een cappuccino of latte macchiato te zetten. Het is zelfs mogelijk om op hetzelfde moment  2 melkspecialiteiten te zetten. Dit is ideaal voor wanneer je bezoek hebt en snel de koffie wilt zetten. In de machine zit een speciaal vakje waar je decafé gemalen koffie kan doen.

Melitta F830-102 Barista T Smart productspecificaties

 • Zet twee melkspecialiteiten tegelijk
 • App voor personaliseren koffie
 • Weinig geluid (65.5 decibel)
 • Twee bonenreservoirs voor variatie
 • Klein lekbakje
 • Bonenreservoir wordt niet helemaal geleegd

Concluderend: de beste volautomatische koffiemachine

Het vinden van de beste volautomatische koffiemachine hangt af van jouw voorkeur. Ben jij iemand die geniet van een warme espresso in de ochtend of drink jij graag de hele dag door cappuccino’s? Wat jouw voorkeur ook is, met de Jura S8 Dark Inox (EB) zet je altijd een heerlijke kop koffie. De top 2 tot en met 5 zijn echter ook stuk voor stuk uitstekende volautomatische koffiemachines.

Uitgebreide testuitslag van de Jura S8 Dark Inox (EB)

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Jura S8 Dark Inox (EB) op al onze punten hoog scoort. Niet alleen heeft het een ruime keuze uit verschillende koffiespecialiteiten, ook biedt het de mogelijkheid om jouw eigen voorkeur samen te stellen. Via de handige app op jouw tablet of smartphone kan je de koffiemachine bedienen en personaliseren. Het is op de app zelfs mogelijk om de temperatuur aan te passen. Dit maakt het zetten van een kopje koffie echt een ervaring.

Ook is de Jura S8 Dark Inox (EB) voorzien van een melkreservoir waarmee je lekkere cappuccino’s of latte macchiato’s kan zetten. Voor ieder kopje koffie worden de koffiebonen op dat moment gemalen. Dit merk je echt terug in het rijke aroma van de koffie.

Jura S8 Dark Inox (EB) productspecificaties

Beste volautomatische koffiemachine onder 500 euro

Volautomatische koffiemachines zijn niet altijd de goedkoopste. Daarom hebben we hier een speciale extra optie voor jou toegevoegd. De Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 is volgens ons de beste volautomatische koffiemachine wanneer je binnen een budget van onder de 500 euro wilt blijven. Deze koffiemachine kan een espresso, koffie of cappuccino zetten. Ook is het mogelijk om alleen heet water te zetten.

Met de duidelijke display geef je aan hoe sterk je de koffie wilt en hoeveel kopjes je wilt zetten. Het is mogelijk om drie koffies tegelijkertijd te zetten. Het melkreservoir is gemaakt van kunststof. Ondanks dat dit een minder premium materiaal is, is het wel een stuk minder breekbaar. Met de handige clean knop geef je snel aan dat je de koffiemachine wilt reinigen.

Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 productspecificaties

 • Eenvoudige bediening
 • Drie koffies tegelijk
 • Vier keuzeopties
 • Persoonlijke instellingen mogelijk
 • Kunststof melkkan
 • Lawaaierig bij zetten

Veel gestelde vragen over volautomatische koffiemachines

De beste volautomatische koffiemachine voor thuis hangt af van welke koffie jij het liefste drinkt. Ondanks dat het het belangrijkste is dat de machine jouw favoriete koffie’s zet, is het ook goed om na te denken over bezoek. Lusten jouw vrienden of familie graag een cappuccino, maar drink jij altijd zwarte koffie of een espresso? Dan is het alsnog gewenst om een beste volautomatische koffiemachine aan te schaffen die ook een melkreservoir heeft.

Ondanks dat je het niet iedere dag gebruikt, is het altijd fijn als jij jouw bezoek deze mogelijkheid kan geven. Onze beste volautomatische koffiemachine, namelijk de Jura S8 Dark Inox (EB), is volgens ons perfect voor thuis. Uiteraard zijn onze top 2 tot en met 5 ook een mogelijke alternatief.

Wanneer jij jouw volautomatische koffiemachine goed onderhoudt, denk aan tussendoor ontkalken en reinigen, dan gaat deze 10 jaar mee. Een volautomatische koffiemachine gaat dus vaak een stuk langer mee dan een klassieke koffiemachine. Dit is dus ook een belangrijke factor om mee te nemen in jouw besluit. Ondanks dat de volautomatische koffiemachines soms duurder zijn, zijn ze op de lange termijn soms zelfs goedkoper.

Een normale koffiemachine gaat ongeveer 6 tot 8 jaar mee. De volautomatische koffiemachines in onze lijst gaan echter 10 jaar mee. Volautomatische koffiemachines hebben over het algemeen een langere levensduur.

Het verbruik van een koffiemachine hangt uiteraard altijd af van het type machine. Over het algemeen verbruikt een koffiezetapparaat 40 kWh per jaar aan sluipverbruik. Dit rekent zich ongeveer om tot €16,00 per jaar. Dit is uiteraard een ruwe schatting, aangezien de energieprijzen en de hoeveelheid gebruik van de koffiemachine ook van invloed zijn.

Waar kun je de beste volautomatische koffiemachine kopen?